Asiatiskt blev det till dagens middag! Receptet hittar ni nedan:
 
Vad du behöver:
  • 170 g kräftstjärtar i lake
  • 150g sockerärtor (i bruk eller färska)
  • 1 påse Blue Dragon, Coconut & Lime Wok Sauce.
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 125 g minimajs
  • 1/2 kruka koriander
  • En  chilipaprika
  • Ris (eller falfritt tilltugg)
        Kryddor, ungefärliga mått (viktigt att smaka av) Själv vill jag ha en lätt styrka i maten.
  • 1 krm Salt
  • 1/2 krm Peppar
  • 1 krm Ingefära
  • 1 krm Curry
  • 2 krm Cayennepeppar
Gör såhär:
 
1. Låt kräftstjärtarna rinna av i en sil.

2. Koka upp Blue Dragon sås i kokosmjölken i en gryta eller stekpanna. Lägg i  majs och pressa i vitlök. 
 
3. Krydda enligt smak. Låt koka i 10 minuter.
 
2. Koka riset enligt förpackningen.
 
4. Hacka koriandern, färska ärtor och paprikan.
 
5. Rör i kräftorna, ärtorna och paprikan i grytan och låt det bli varmt. De ska inte koka, då blir kräftorna sega och paprikan mjuk.
 
Servera grytan med ris och strö över koriander.
 
 
Version 1:
 
 
Version 2:
 

Kommentera

Publiceras ej